Η αποδυνάμωση της ελευθερίας του τύπου προϋπόθεση για τη διαφθορά

Του Γιώργου Δημητρίου

Tο σημερινό άρθρο αποτελείται από δύο διαφορετικά θέματα τα οποία δεν είναι μεταξύ τους συναρτώμενα.

Θέμα (Α) , το οποίο έχει ένα  συνωμοσιολογικό ενδιαφέρον για τα ανεξήγητα φαινόμενα του Χαρδαβέλα και βάλε. 

Το δεύτερο θέμα (Β) είναι πολύ σοβαρό, μέσα από το οποίο η επιστημονική βιβλιογραφία  περιγράφει πολλές κακοδαιμονίες της πολιτικής που αυτές κυρίως ευθύνονται για την  καταστροφή της χώρας. Εμείς ως πολίτες έχουμε μαλώσει με την επιστήμη και έχουμε  συμφιλιωθεί με το ρουσφέτι και τη διαφθορά. 

ΘΕΜΑ (Α), η ετυμολογία των ονομάτων και επιθέτων ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ & GRABOWSKI 

Επέλεξα αυτό το ζεύγος γιατί αυτό κυβερνά με την΄΄αδεια της τηλε-Βαρδινογιάννη & Σία  Κοσιώνη Α.Ε΄΄. Στο και Σία συμπεριλαμβάνεται και ο Βαγγέλης Μαρινάκης και 5-6 άλλοι. 

Εξήγηση του ονόματος Μητσοτάκη: O Μητσοτάκης << Μη >> είναι ο γιός του  Μήτσου. Προέρχεται από το Βενετικό << Amitso >> που σημαίνει Φίλος… Όπως λέμε φιλικός  καπιταλισμός των ολιγοπωλητών. Στην πορεία των χρόνων με παράλειψη του (α ) και την  προσθήκη της Γερμανικής καταληξης << otto >>ερχόμαστε στο << Μizzoto.  

Από το mizzotto – Μi – tsotos – Μητσοτός και κατέληξε στο Μητσοτάκη. Η κατάληξη <<otto >> σημαίνει πλούτος, από πλούσια οικογένεια, δηλαδή ( Δελαφράγκας ).. Οtto σημαίνει << baby name >> και είναι το όνομα των πλούσιων βρεφών των μεγάλων τζακιώνε. 

Ο μικρός λοιπόν otto είναι το νεογέννητο βαθύπλουτο βρέφος που προορίζεται για  πολιτικός ή οικονομικός ηγέτης! Πώ πώωωω..ανατριχίλα… 

Εξήγηση του ονόματος << Grabowski >>,πηγή FamilySearch Grabowski name meaning – FamilySearch https://www.familysearch.org :  

To όνομα Grabowski είναι στα Πολωνικά και τα Εβραϊκά ( Ασκενάζικα ) ένα όνομα για  κάποιον από οποιοδήποτε μέρος της Πολωνίας, τον οποίο οι συμπατριώτες του τον  θεωρούν <<άρπαγα>> δέντρων με σκληρό ξύλο,που ονομάζουν Γαύρο. Με αυτό το ξύλο οι  Πολωνοί κατασκεύαζαν τις ζυγαριές grabova or grabwo. 

Grab – hornbeam ουσιαστικό Γαύρος, ένα δέντρο με φλοιό γκρίζο και πολύ σκληρό ξύλο. (Βλέπε, Oxford Learner Dictionaries και άλλη πηγή Λεξικό Αμερικανικών Ονομάτων Patrick Hanks 2003 , 2006 ) 

ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ, ΘΕΜΑ (Β) Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΔΟΘΗΡΊΑΣ. 

Η πολιτική της προσοδοθηρίας στη βιβλιογραφία θεωρείται σχεδόν πάντα η αιτία της διαφθοράς που καταστρέφει την ανάπτυξη και τα δημόσια οικονομικά μιας  χώρας. Παράνομες ή ανήθικες δραστηριότητες ευνοιοκρατίας  (ρουσφετιού) και  Νεποτισμού (πχ.οικογενειοκρατία Μητσοτάκη-Καραμανλή) 

Πλουτισμός πολιτικών οικογενειών κατά τη χρονική διάρκεια της άσκησης της δημόσιας  εξουσίας τους. (Αντίθετα, οι mizzoto και οι karaman-ali είναι πτωχοί χωρίς λεπτά αφού  διοικούσαν τη χώρα και δώρισαν τα εργοστάσιά τους στον Ελληνικό στρατό ως καλοί  πατριώται)  πηγή, ( Caselli – Morelli ,2004 : Merlo , 2009 ) 

Δυστυχώς, όπως αναφέρει η βιβλιογραφία οι ψηφοφόροι, όπως και στην Ελλάδα, είναι  πρόθυμοι να ψηφίσουν ευκατάστατους και ΄΄ληστές΄΄πολιτικούς. Πηγή, ( Denny – Doyle 2008 )

Κάθε ψηφοφόρος ψηφίζει έναν πολιτικό ή πολιτική που εκφράζει τις απόψεις του ίδιου του ψηφοφόρου. Ψηφίσαμε όλους του συνδυασμούς αριστερούς που αποδείχθηκαν άπειροι, αδύναμοι ή  και κωλοτούμπες, πλην τίμιοι.  Ξανά-Ψηφίσαμε και τα΄΄κλεφτρόνια΄΄της μ@λ@κο αριστείας. 

Και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Η χώρα όχι μόνο δεν αλλάζει αλλά και η κοινωνία πάει πίσω με δική μας ευθύνη. Πηγή, το μοντέλο Caselli and Morelli (2004 ) 

Την ίδια στιγμή που από το 2010 τα πραγματικά εισοδήματα (η αγοραστική δύναμη) της μεσαίας τάξης συρρικνώνονται χωρίς έλεος,οι πολιτικοί,σε όλες τις διεφθαρμένες χώρες, όχι μόνο διατήρησαν τις περιουσίες τους αλλά τις αύξησαν με ασυνήθιστο ρυθμό. 

Ακόμη και με θαλασσοδάνεια. Φυσικά λόγω… ισονομίας στην Ελλάδα αυτό δε συνέβει ποτέ  γιατί τα φάγαμε όλοι μαζί! (πηγή ΝΔ-Πασοκ, Μητσοτάκης κλπ ακροδεξιοί φιλελέδες)  

Ο Peich et al. (2012 ) λέει τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι ξένοι ληστές στις χώρες τους ήταν η θεσμική αποδυνάμωση στα επίπεδα θεσμικής εκτροπής αλλά και η ουσιαστική  κατάργηση της ελευθερίας του τύπου, χρησιμοποιώντας απειλές ή δωροδοκίες-επιδοτήσεις  κλπ. 

Δημόσια ουσιαστική λογοδοσία της ακροδεξιάς και΄΄ληστρικής΄΄κυβέρνησης δεν  υφίσταται. Η σκιώδης κυβέρνηση ΄΄Τηλε-Βαρδινογιάννη & Σία΄΄ (επαναλαμβάνω, στο και Σία είναι και ο  Μαρινάκης κλπ) ,έχουν κάνει το καθήκον τους ως γνήσιοι πατριώτες και δημοκράτες. 

Θεσμική αποδυνάμωση της ελευθερίας του τύπου είναι προϋπόθεση για να αυξήσουν οι  πολιτικοί την περιουσία τους παγκοσμίως και να μειωθεί της μεσαίας τάξης  υποχρεωτικά… Πώς αλλέως κύριοι… .Εκτός φυσικά των Ελληνικών πολιτικών οικογενειών  που δεν έχουν κάνει << λεπτά >> από την πολιτική τους εξουσία αλλά ως εργοταξιάρχαι, εξαγωγείς..χαχα…Πηγή ( Querubin – Sneider 2013 ) 

Σαν λαός, στην πλειοψηφία μας ενώ έχουμε ισχυρή κομματική συνείδηση και ιδιοτέλεια, δεν  έχουμε δυστυχώς αρχές. Ό,τι κόμμα και να ψηφίζουμε,στηρίζουμε τα ΄΄ψευτρόνια και τα  κλεφτρόνια΄΄. Αλλοι θέλουν οικονομικά ρουσφέτια και άλλοι την ψεύτικη ελπίδα. 

Φυσικά δεν έχουν την ίδια απαξία αλλά σίγουρα δεν τις χρειάζεται η χώρα αυτές τίς  αξίες. Τέλος πάντων…Με αυτή την έννοια η θεωρία των δύο άκρων εχει να κάνει με το  κομματικό μίσος των ΄΄κλεφτρονιών΄΄όταν τους κράζουν τα΄΄ψευτρόνια΄΄ και το  αντίθετο. Τεχνητός αλλά ταυτόχρονα και αληθινός κοινωνικός διχασμός με ακραία  χαρακτηριστικά. 

Όμως το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών διαρκώς γίνεται αρνητικότερο και η αγοραστική  μας δύναμη θα γίνεται κόστος κιλοβατώρας σε πολύχρωμα αστεία τιμολόγια..

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί